Hartanah Awie

LOAN RUMAH DAH LULUS, SEBENARNYA ADA LAGI PERKARA KENA BUAT

✨Jaga-jaga, jangan pandang remeh, anda ada masa yang singkat untuk sign SPA.

✨Waktu booking rumah dan sign otp tu, check balik berapa hari tempoh yang di beri untuk anda sign SPA.

✨Ada yang tulis 7 hari, ada yang tulis 14 hari, most REN akan tulis 21 hari jika anda nak mohon pinjaman bank.

✨Bila loan dah lulus je, mintak ren cepat-cepat instruct lawyer untuk prepare SPA.

✨Owner boleh forfeit (hangus) duit deposit anda jika melebihi tarikh yang di tetapkan.

✨Antara sebab utama owner forfeit mungkin dia ubah fikiran tak jadi jual, hasutan orang ketiga, offer dari buyer lain yang lebih tinggi..

✨Sentiasa pantau tempoh yang di beri tu kalau loan masih tak lulus lagi, ren yang baik akan sentiasa tolong check baki tempoh untuk sign SPA bagi pihak buyer.

✨Memang wujud owner yang straight, dia ikut betul-betul tempoh tu, kalau ren pun lalai dan tak sedar tau-tau tempoh tu dah sampai tarikh luput, maka owner tak kasi chance terus cancel penjualan dan forfeit duit deposit.

✨Kalau semua rumah owner tu buat macam ni, dia buat duit tanpa jual rumah dia.

✨Ada satu cara untuk mengelakkan duit deposit buyer hangus..

Rajin nanti saya tulis…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Hubungi saya
Hi. Boleh saya bantu?
Powered by