Hartanah Awie

BOOKING RUMAH GUNA CEK KOSONG

Sekadar sharing pengalaman lalu

✨Mungkin ada ren yang pernah kena sebelum ni..

✨Ada buyer dia bukak cek sendiri, so ren dengan happynya jumpa owner dan minta owner sign acceptance.

✨Bila bank in cek, 3 hari lepas tu, bank kata tu cek tendang, kosong takde duit.

✨So pergi la tanya buyer, buyer pun kata oh lupa la, cek tu takde duit, cek tu nak lock harga dengan owner takut dia jual pada orang lain.

✨Tak sangka, so ren pun bersangka baik la, buyer kata akan bank in secepat mungkin.

✨Seminggu berlalu, buyer kata lambat dapat duit kena tunggu dulu, minggu kedua pun sama alasan, minggu Ketiga senyap.

✨Genap sebulan, buyer kata sorry la, tak jadi beli rumah tu, sy dah jumpa rumah lagi murah.

✨Ren maklum kan pada owner, owner kata eh hari tu sign otp tu dah bayar cek kan. Owner berkeras kata nak forfeit bahagian dia.

✨Ren nangis, nego masa ni tak guna, owner kata sebulan dah berlalu, dia rugi buyer lain. Dia tetap nak claim bahagian dia.

✨Mots : dapat cek dari buyer, tanya dulu ada duit tak dalam tu. Make sure everything in order. Kalau buyer takde duit lagi, tunggu ada duit baru booking, jangan gatal bagi cek kosong.

Posting iklan rumah, seminar hartanah, tips dan lain2
https://t.me/hartanahheavenawie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Hubungi saya
Hi. Boleh saya bantu?
Powered by