BELI RUMAH, LEPAS TU DI CERAIKAN SUAMI

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: “ca-pub-7469193815780697”, enable_page_level_ads: true });

Panjang skit la kisah ni….📎Hari ni punya la busy, sebenarnya owner ni dah whatsaap lama dah nak jumpa, cuma baru hari ni sempat jumpa.
.
📎Owner ni beli condo di shah alam dengan saya tahun 2012 lagi, sejak pada tu, dia lost contact dengan saya.
.
📎Sehingga la ke hari ini, baru la dia jumpa no hp baru saya.
.
📎Bila jumpa hari ni dekat sejam lebih jugak bercerita pasal nak jual rumah dia. Tapi di sebabkan saya bawak practical student, dia tak cerita detail.
.

📎Sampai je rumah dia call dan bukak cerita sebenar, kenapa dia nak jual rumah.
.
📎Dulu owner ni kira orang yang berada jugak la, gaji waktu tu boleh tahan la sampai boleh beli rumah bayar 10% deposit.
.
📎Si suami ni dulu gaji rendah pada si isteri, so apa suami nak isteri bagi, dah terbalik la pulakkkk….credit card bagi, duit bagi, nak kereta honda stream pun bagi…
.
📎Keluar kereta honda tu bayar deposit 10% lagi cash, suami tukar sport rim pulak beribu lagi habis.

.
📎Tapi perkahwinan mereka tak kekal lama, kehidupan dulu yang serba cukup, akhirnya kecundang…
.
📎Si suami tinggalkan isteri dengan penuh hutang, dah la hutang tak jenguk anak pulak tu.
.
📎Si isteri ni terkontang kanting la menjalani hidup dengan bayar hutang credit card, kereta, rumah dan lain-lain. Dah sampai tahap hutang along dah… Along siap pegang card bank dia… 😢
.
📎Nak makan pun kadang tak cukup sekarang.. 😢

.
📎Pengajaran di sini, jangan la terlalu bergantung sangat dengan apa yang ada.
.
📎Suami pula tak patut cabut lari macam tu je tinggal hutang kat isteri.
.
📎Nasib ada rumah nama sendiri sebagai jalan terakhir.

.
📎Untuk isteri-isteri di Malaysia, tolong la beli rumah sendiri, walaupun dah join loan dengan husband, cari lagi satu nama sendiri.Semoga dapat di jadikan pengajaran buat kita.

Klik sini Peluang Biznes Hartanah

Advertisements

Published by awie shariman

Blogger, senior real estate negotiator, team sales manager at chester properties, services include buy, sell, invest and rent all type properties.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: