MAK AYAH TAK BAGI BELI RUMAH

◽Anak dah ok sebab nampak kebaikan memiliki rumah.

◽Yang jadi masalah adalah ibu bapa, masih ada lagi ibu bapa yang mengekang anak-anak nak beli rumah.

◽Baru hari saya dengar mak ayah tak supportive, whattt…. 😵

◽Rumah tu bukan hanya tempat tinggal, boleh di jadikan pelaburan yang sangat stabil.

◽Tetapi mungkin pemikiran orang dulu ni nak rumah atas tanah, atau rumah cantik saja.

◽Nak rumah cantik atau teres budget kena la naik kan. Untuk orang kebanyakan macam kita ni, start la dengan rumah invest dulu kalau income tu tak lepas rumah idaman.

◽Beli, dan tunggu hingga capital naik, paling kurang ada la satu aset.

◽Kata la beli skrg 180k, MV skrg kata la 220k, lagi 5 tahun harga tak mustahil jadi 260k atau lebih.

◽5 tahun tunggu, 260k – 180k = 80k
Bayaran bulanan semua dah cover oleh sewa bilik atau rumah.

◽Tu baru satu contoh, jana pendapatan dari rumah, malas tunjuk teknik lain, bagi tengok yang simple dan logik je dulu.

◽Tak nampak lagi tak tau la, asyik nak rumah yang cantik bak mahligai sampai sekarang si anak tu takde rumah.

Kesian kat anak tu, patut mak ayah bagi galakan, benda elok, bukan buat benda tak elok..

Advertisements

Published by awie shariman

Blogger, senior real estate negotiator, team sales manager at chester properties, services include buy, sell, invest and rent all type properties.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: