TAK BAYAR BILL INDAH WATER, APA JADI

◽Semalam lepas pergi update nama di indah water, sempat la borak dengan akak kaunter tu.

◽Sempat tanya dia apa akan jadi jika pemilik rumah tak bayar bill indah water?

◽Mereka ni boleh di kenakan tindakan undang-undang, lawyer akan mula hantar notis tuntutan jika tunggakan terlalu banyak.

◽Mereka juga akan di masukkan ke dalam ctos rekod, bila dah sampai waktunya. Iwk juga ada hak seperti syarikat telco lain ye.

◽Macam mana pula orang yang baru beli rumah atas tangan orang lain, tapi tak update namanya di IWK?

◽Jika tak update nama di iwk, mereka masih tetap boleh kesan, sebab nama owner ada rekod di pejabat tanah.

◽Bill indah water akan di hantar setiap 4 bulan sekali. Sebulan lebih kurang rm8 je.

◽Bayangkan services iwk ni takde, anda kena sedut sendiri sisa pepejal anda…. Nak ke? 🤮

◽Kalau tak nak guna service iwk, boleh la kambus sisa pepejal anda macam kucing buat…

Advertisements

Published by awie shariman

Blogger, senior real estate negotiator, team sales manager at chester properties, services include buy, sell, invest and rent all type properties.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: