‘Perfection’ hartanah

Rilek, rumah yang anda beli tu kalau kena perfection bawa bertenang.

▫Perfection ni maknanya geran dah issued dan perlu di perfectkan atas nama owner dahulu.

▫Ada berita baiknya, korang akan dapat geran strata terus atas nama korang sendiri bila dah handover kunci.

▫Cuma proses perfection ni makan masa sikit, owner yang belum buat strata sedangkan strata dah keluar terpaksa hadap perfection jika developer tak benarkan direct transfer.

▫Buyer yang nak duduk rumah tu sendiri boleh la plan awal jika tau rumah tu kena perfection.

▫Kos perfection di tanggung oleh owner, ni yang ramai owner tak boleh nak buat sehingga delay bertahun lamanya.

▫Ada yang terpaksa tunggu sehingga bertahun lamanya untuk proses ni, proses ni biasanya melibatkan lawyer developer yang mana mereka submit batch by batch.

▫6 bulan kira cepat la tu, 3 bulan lagi untuk transfer ke atas nama buyer pula.

~the lone RENger~

Advertisements

Published by awie shariman

Blogger, senior real estate negotiator, team sales manager at chester properties, services include buy, sell, invest and rent all type properties.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: