Bila Masa Anda (owner rumah) Boleh Stop Bayaran Installment pada Bank

◻Susah betul nak tulis tajuk😂, sekiranye owner tu jual rumah, Jangan la pulak assume dah tak perlu bayar installment bank.

â—»Loan bank masih perlu bayar, walaupun buyer dah sign SPA.

â—»Jadi bila plak boleh stop bayaran ni…??

â—»Installment bulanan anda boleh stop bayar apabila lawyer dah selesai redemption/full settle bayar baki loan anda tu.

â—»Pihak lawyer vendor akan buat request redemption statement setelah selesai proses state consent.

â—»Sementara masih belum selesai redemption tu, owner masih kena bayar loan bank macam biasa.

â—»Nanti tak pasal-pasal sangkut proses tu kalau tak bayar instalment, masa tu mula la tuding jari.

â—»Tunggu sampai surat dari pihak bank ye…bank akan inform juga bila dah settle hutang.

[LIKE] [TAG] [SHARE]

Awie Dx KL
~the lone RENger~

http://www.hartanahheaven.com

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10212134097140434&id=1615906940

Advertisements

Published by awie shariman

Blogger, senior real estate negotiator, team sales manager at chester properties, services include buy, sell, invest and rent all type properties.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: